Wat is de prijs voor de afbraak van een woning?

Veel mensen vragen zich af wat de standaard prijs voor is voor de afbraak van een woning. Een vaste kostprijs voor de afbraak van een woning bestaat evenwel niet. Voor een huis van de jaren ’60 of ouder kunnen we meestal slopen voor een prijs onder de 10.000 euro. Voor een woning uit de jaren ’70 uit jongeren bedraagt de sloopprijs meestal tussen de 10 à 15.000 euro.

Kuiëkes & Co uit Heist-op-den-Berg maakt op eenvoudig verzoek en vrijblijvend een all-in prijs op voor de afbraak van je woning. Een eerste voorstelprijs baseren we op basis van foto’s die je ons bezorgt. Tal van factoren hebben invloed op de prijs voor de afbraak van een woning. Interesse in een vrijblijvende prijsofferte? Bezorg ons hier je foto’s.

Naast de kostprijs voor de afbraak van een woning is het uiteraard belangrijk om te kiezen voor een betrouwbaar afbraakbedrijf dat werkt volgens de regels van de kunst. Kuiëkes & Co specialiseert zich al sinds 2005 in de afbraakwerken. Doorheen de jaren bouwden wij een sterk team uit van meer dan 25 sloopmedewerkers. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid machinepark waarmee we elke klus feilloos klaren.

Een nette en veilige werf vormt bij alle afbraakwerken onze absolute prioriteit. Alle verschillende afvalfracties worden gescheiden afgevoerd volgens de wettelijke richtlijnen. Wij werken volledig volgens de wetgeving.

Wat bepaalt de prijs voor de afbraak van een woning?

Verschillende factoren bepalen de prijs voor de afbraak van een woning. In de eerste plaats: gaat het over een volledige of een gedeeltelijke afbraak? Ook dit laatste behoort tot de opties, bijvoorbeeld uitsluitend de afbraak van een achterbouw. Ook het strippen van een woning met het oog op een totaalrenovatie behoort tot de opties.

Naast het volume van de woning en de grootteorde van de ondergrondse afbraakwerken vormt ook de bereikbaarheid een element in het bepalen van de kostprijs voor afbraak van de woning. Bij ondergrondse afbraakwerken kunnen we optioneel zeefwerken uitvoeren. Het spreekt bovendien voor zich dat moeilijk bereikbare locaties de inzet van kleinere gespecialiseerde machines vereisten, wat een impact heeft op de prijs.

Het spreekt voor zich dat de eventuele aanwezigheid van asbest ook een invloed heeft op de prijs voor de afbraak van je woning.

Voor welke afbraakwerken kunnen wij op maat een prijs berekenen?

  • De afbraak van een volledige woning, inclusief de kelder en de fundamenten
  • Zeven van de grond en het opnieuw bouwrijp maken van het perceel
  • Selectieve afbraakwerken, zoals een achterbouw
  • Het strippen van een woning met het oog op een totaalrenovatie
  • De afbraak van woningen waar asbest aanwezig is

Enkele van onze realisaties