Wij breken alles af… correct én vakkundig

Op vlak van afbraakwerken gaan wij geen enkele uitdaging uit de weg. Wij helpen je altijd verder. Onze totaalservice voor afbraakwerken varieert van een volledige afbraak over binnensloopwerken, selectieve afbraak voor renovatie tot en met gespecialiseerde slooptechnieken.

Ook afbraakwerken op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen wij dankzij onze aangepaste machines perfect aan. Voor het aanvragen en bekomen van de vereiste sloopvergunningen werken wij samen met erkende architecten.

Welke soorten afbraakwerken voeren wij uit?

1 Volledige afbraakwerken

Volledige afbraak van woningen, fabriekspanden, industriële loodsen, appartementsgebouwen,…

Afbraak van zowel open, halfopen als gesloten bebouwing, inclusief het handmatig en zorgvuldig scheiden van aaneengesloten gebouwen.

Indien nodig voeren we – al dan niet met gespecialiseerde partners – de vereiste stabilisatie- en opschoringswerken uit van vrijgekomen gevels. Vrijgekomen gevels beschermen we tegen waterinfiltratie met een aangepaste folie.

2 Gedeeltelijke afbraak

Moet slechts een deel van het gebouw of de woning afgebroken worden, bijvoorbeeld een achterbouw of uitsluitend het dak? Meer over asbestverwijdering vind je hier.

Met de juiste machines gaan wij bijzonder secuur te werk, zowel voor de eigenlijke afbraakwerken als voor de afvoer van het puin.

Precisiewerk vormt voor onze vakmensen geen enkel probleem. Met behulp van minigraafmachines, minibulldozer en minikranen kunnen wij zelfs doorheen een rijwoning het puin afvoeren.

3 Strippen en ontmantelen van gebouwen

Met het oog op een renovatie of verbouwing voeren wij zorgvuldig de nodige ontmantelingswerken uit in gebouwen. Wij strippen – volledig volgens jouw wensen – de binnenzijde van het gebouw van alle vloeren, pleisterwerk, valse muren en plafonds, binnenschrijnwerk, leidingwerk, asbest,… Ook voor het verwijderen en afvoeren van een inboedel kan je op ons rekenen. Wij bieden ook containerverhuur aan.

Volgens afspraak zorgen wij volledig op maat voor de gewenste binnenafbraak. Als je wilt, leveren we het gebouw opnieuw casco op.

4 Asbestverwijdering

In vrijwel elk oud gebouw is asbest aanwezig: de isolatie van verwarmingsbuizen, het dak, pakkingen en isolatie in de verwarmingsketel,…. Asbestverwijdering vereist bijzondere opleidingen, technieken en aangepaste veiligheidsmaatregelen. Wij beschikken over een eigen opgeleid team voor asbestverwijdering conform de wettelijke procedures. Lees hier meer over onze service voor asbestverwijdering.

De juiste machine voor elke afbraakopdracht

Wij beschikken over alle vereiste machines en kranen voor elke soort afbraakopdracht. Afhankelijk van de vereiste slooptechnieken rusten wij onze machines uit met aangepaste scharen, pikeurs of breekhamers, crushers, sloopgrijpers,…
Voor betonconstructies zetten we onze crushers en vergruizers in. Metaal slijpen, branden en knippen we met aangepaste machines.
Voortdurend investeren wij in de verdere uitbreiding en vernieuwing van ons machinepark.

Snelle uitvoering, nette werf én gesorteerde afvoer

Voor elke afbraakopdracht selecteren we binnen ons team de aangewezen specialisten. Vooraleer we van start gaan, bereiden we de afbraakwerken bijzonder goed voor.
Op elk moment van de werken zorgen we voor een nette werf, voorzien van een veilige werfomheining.
Alle opdrachten werken we snel en efficiënt af.

Tijdens de afbraakwerken voeren we al een eerste voorsortering uit, waarna we de verschillende afvalstromen gescheiden afvoeren naar erkende verwerkingscentra.
Indien gewenst zeven we de grond ter plaatse, zodat alle steenpuin, groenafval of andere afvalfracties verwijderd zijn.

Is de nood hoog?

Nood aan een snelle service door een brand of bij instortingsgevaar? Dankzij ons schaalgrootte met meer dan 25 afbraakmedewerkers en onze flexibele bedrijfsvoering met eigen transport, kunnen wij bijzonder snel aan de slag. Contacteer ons gerust, wij helpen je steeds verder.

Zelf aan de slag? Huur een container

Wil je zelf aan de slag voor afbraakwerken, het strippen van een gebouw of de afvoer van een inboedel? Maak gebruik van onze handige containerservice. Wij plaatsen een aangepaste container voor jouw deur, waarna jij deze vult met de afgesproken afvalfracties. Na afloop van de afbraakwerken, halen we de gevulde container opnieuw op.
Lees hier meer over onze containerservice.

Laat je oude mazouttank verwijderen?

Vele afbraakwerken gaan gepaard met het verwijderen van een oude ondergrondse mazouttank? Ook wanneer je alleen een stookolietank wilt laten uitgraven kan je op ons rekenen.
Lees hier meer over het verwijderen van een oude mazouttank

Recuperatiestenen te koop

De gevelstenen die na afbraakwerken vrijkomen én voldoen aan onze strenge kwaliteitscriteria, recupereren we voor herverkoop. Wij hebben op elk moment een ruime stock aan recuperatiestenen.
Lees hier meer over de verkoop van recuperatiestenen

Enkele van onze realisaties