Waarom we Biofill gebruiken voor het opvullen van mazouttanks

Steeds meer gezinnen stappen over van stookolie naar aardgas of een warmtepomp. Na deze omschakeling moet je de oude mazouttank neutraliseren. Want die mag niet leeg in de grond blijven zitten.

Wat doen we met oude mazouttanks?

Idealiter verwijderen we de oude mazouttank volledig. Want zo vermijd je een heleboel problemen achteraf.

Helaas is dat niet altijd mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een woning waarbij een nieuwe veranda bovenop de ondergrondse mazouttank werd gebouwd. In dat geval moeten we de tank schoonmaken en opvullen.

Verplichte opvulling

Ga je een ondergrondse stookolietank definitief buiten gebruik stellen? Dan ben je wettelijk verplicht om die op te vullen indien een verwijdering onmogelijk is.

Dit moet gebeuren binnen een termijn van 5 jaar na de buitengebruikstelling. Voor opslagtanks van meer dan 6.000 liter heb je maximum 3 jaar de tijd.

Sinds 1 maart 2009 moet de stookolietechnicus een certificaat afleveren om aan te tonen dat deze werken volgens de geldende normen werden uitgevoerd.

De voordelen van Biofill

De meeste bedrijven gebruiken chemische producten voor het neutraliseren van een mazouttank. Wij kiezen voor Biofill.

Biofill is een vulmiddel gemaakt van biologische harsen. Het is vervaardigd op waterbasis, zonder chemische componenten. Dat maakt Biofill bijzonder milieuvriendelijk.

Bovendien is het rotbestendig en bestand tegen anorganische oplosmiddelen.

De voordelen op een rijtje:

  • 100% biologisch én recycleerbaar
  • Aanpasbare drukvastheid
  • Onschadelijk voor mens en natuur
  • Korte uithardingstijd