Veilig verwijderen van mazouttanks

Met een oude mazouttank in de grond kan je nooit gerust zijn, ook al is deze gesaneerd en correct buiten dienst gesteld. Kies voor een definitieve oplossing en laat je ongebruikte stookolietank door ons verwijderen en uitnemen.

In vele gevallen combineren we het verwijderen van een mazouttank met afbraakwerken of plaatsen van regenwater- of septische putten, maar het kan ook perfect als losstaande opdracht.

Hoe pakken wij het verwijderen van oude mazouttanks aan?

1 Zorgvuldige tankcleaning

Vooraleer we starten met het verwijderen van de mazouttank zorgen we voor een volledige tankcleaning. Alle eventuele drabresten worden zorgvuldig verwijderd en afgevoerd voor een correcte milieuconforme verwerking.

Deze tankcleaning voorkomt elk risico op lekkage wanneer we de mazouttank uitgraven, uitnemen en transporteren naar verwerking

2 Uitnemen en verwijderen van de tank

Wij beschikken allereerst over de vereiste graafmachines en aangepaste kranen om zowel de nodige grond- als hefwerken in eigen beheer te kunnen uitvoeren. Datzelfde geldt voor de afvoer van de gecleande mazouttank.

3 Opvullen en afwerken van het gat
Na het verwijderen van de tank vullen we het vrijgekomen gat netjes op en werken we – indien gewenst – verder af met elke mogelijke buitenaanleg.

Een andere optie – bijvoorbeeld bij renovatie of verbouwingswerken – is het plaatsen van een betonnen regenwaterput in de vrijgekomen ruimte. Ook hiervoor kan je – inclusief de installatie van de pomp voor regenwaterrecuperatie – op ons rekenen.

Tip:
In vele gevallen kan je jouw mazouttank laten verwijderen aan verlaagd tarief. Wij zijn je hierbij graag van dienst.

Enkele van onze realisaties